2017
Shell
Hobrovej 14
Støvring

Omkring en halv kilometer fra motorvejsafkørsel 30 på E45 syd for Aalborg ligger Shell Støvring, en stor moderne servicestation med døgnåben butik, blomster, fastfood, bake off, mejeri, konfekture, håndkøbsmedicin, kolde drikkevarer, udlejning og salg af trailere, vaskehal, gas og pakkeshop. Ved siden af ligger Shell Motel & Cafeteria med 44 værelser, møde og selskabslokaler. På værkstedet udføres både reparationsarbejde og service. Med andre ord et usædvanlig stort anlæg for en mindre stationsby. Naturligvis har beliggenheden, først i landevejskrydset hvor hovedvej 13 mødte hovedvej 10 og siden ganske tæt på motorvejen, spillet en rolle i stationens fremgang, den er landets største, målt på dieselomsætning. Men det mest bemærkelsesværdige er at Shell-forhandlingen har været i samme families eje siden 1918, i hundrede år! De sidste 60 år på samme matrikel.

I 1918 blev Carl Jensen forhandler af Shell benzin og olier. Han havde fem år tidligere indløst næringsbrev  som høker og åbnet forretning på Hobrovej 72 i Støvring. Virksomheden handlede med cykler, landbrugsmaskiner og maskindele, senere også cigarer og symaskiner og fra 1918 altså også benzin. Carl Jensen døde 1944 og enken Frida førte virksomheden videre, sammen med sønnerne Aage og Kaj. Aage flyttede i 1955 benzinsalget ud på en nyopført servicestation uden for byen, på Hobrovej 14. Servicestationen blev udvidet og ombygget flere gange, motellet kom til i 1988, også det er siden udvidet flere gange.

Aages søn, Peter er udlært automekaniker og kom ind i virksomheden i 1977 og et glidende generationsskifte betød, at han siden 2005 har været eneejer. I dag står 4. generation, Peters søn Kenneth, for den administrative og økonomiske styring af Shell i Støvring.

Luftfoto fra sidst i 1970erne.

De flade pumpestandere fra Hollandske Koppens Automatic blev indført i 1981.

ca 1955

1950
1981

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *