2014
Go’on
Hirtshals Service & Velkomst Center
Dalsagervej 1
Hirtshals

Motorvejen til Hirtshals åbnedes for trafik den 9. oktober 2004 og dermed var der skabt et behov for et samlet anlæg der kunne servicere både de tusindvis af lastbiler, som fragter varer og gods mellem kontinentet og Norge, Færøerne og Island og de ligeledes tusindvis af personbiler der krydser EU’s grænse mod Norge. I 2007 gik man i gang med at bygge HTC – Hirtshals Transport Center og i 2011 kunne man indvie 2. etape af det nye anlægskompleks under stor festivitas hvor bl.a. udenrigsminister Lene Espersen holdt tale.

1. etape havde bestået af bygning med bl.a. toldekspedition og 2. etape var Go’on Velkomstcenter som bestod, udover tankstationen af vaskehal, cafeteria, kiosk, dagligvarebutik og turistinformation.

Tankanlægget ved E39 bestod af fire pumpestandere, der stod under hver deres kvadratiske skærmtag. Hver tag var understøttet af fire, tæt placerede, stolper der på den øverste del var vinklet således at understøttelsesarealet blev forøget. Imellem de fire stolper var monteret en lampe der kastede lys op på undersiden af taget og dermed indirekte oplyste tankningsarealet. På tagenes kant var monteret et smalt, rødt bånd og et Go’On-logo, begge oplyst. Pumperne havde udleveringshaner til begge sider, der var altså otte salgspladser.

Skiltning var dimensioneret med henblik på at fange motorvejstrafikanternes opmærksomhed, der stod tre stænger med Go’on-vimpler og en pylon med bomærke og priser ved rundkørslen umiddelbart nord for tankstationen. Dalsagervej, som udgjorde den 5. vej i rundkørslen var Go’on Velkomstcentrets til- og frakørselsvej, de fire andre veje udgjordes af E39, sekundærrute 55 til Hjørring og Sigurd Espersensvej der gik direkte til industri- og containerhavnen.

Sidste tankstation i EU på vej mod Norge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *