2006
1-2-3
Smallegade 14
Frederiksberg


Fotografi fra 2006. Yderst til venstre holder en Suzuki Wagon-R, Taxaen er en Mercedes-Benz C-klasse W203 og bag den holder en Nissan Sunny N14.

I 1964 købte Dansk Esso ejendommen Smallegade 14-16 på Frederiksberg med henblik på at nedbryde den eksisterende bygning og opføre en servicestation. I samarbejde med tekstilfabrikantforeningen byggede de et 5 etagers forretnings- kontor- og beboelseskompleks med parkeringskælder, tegnet af arkitekt Eske Kristensen på grunden i 1968. Nederste etage indrettes som Esso Servicecenter.

Yderst til venstre i facaden mod Smallegade var der indkørsel til gården, dernæst nedkørsel til kælder, hvor der foruden parkering var lokaler til vask, smøring og polering af biler. Bag de fire forreste søjler var der yderligere fire søjler, hvorimellem seks pumpestandere var placeret. Derudover var der, ved lokalerne der lå mellem søjlehallen og den bagved liggende gård, yderligere tre pumpestandere. 

I 1987 skiltede stationen om til Statoil, senere blev den automatiseret og fik 1-2-3-logoer på facaden. 1-2-3 var Statoils mærke for automatstationer. På det tidspunkt var alle bygningens facader beklædt med aluminiumsplader og 1-2-3-skiltningen var monteret udenpå denne beklædning. Skiltningen bestod af et grønt bånd langs hele bygningen samt bomærke yderst til venstre og på et udhængende skilt. I mellem søjlerne var der opsat prisskilt, kampagneskilte og bannere.

I 2013 blev ejendommen ombygget og tankstationen nedlagt, i stedet blev der indrettet supermarked i stueetagen.


Mercedes-Benz T1 kassevogn fra Mulvads Møbler, der havde forretning i Smallegade 8.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *