1996
Hydro
Niels Gyldings Gade 10
Horsens

1996 <br/> Hydro  <br/> Niels Gyldings Gade 10  <br/> Horsens

Norsk Hydros tankstation på havnen i Horsens blev opført i 1989 på et af Horsens Kommune lejet areal, med adresse på Niels Gyldings Gade 10. Niels Gyldings Gade var en del af sekundærrute 451, landevejen fra Aarhus over Odder til Horsens og derfra videre til Østjyske Motorvej.

Stationen var tegnet af Arkitektfirma Wernberg & Lambreth, København og bestod af en butiksbygning på ca. 130 m2. opført som elementbyggeri med udvendig beklædning, vaskehal på ca. 60 m2, ligeledes udført som elementbyggeri, med udvendig beklædning og baldakin som overdækning for benzinsalg, udført som stålkonstruktion. Anlægget forhandlede udelukkende benzin, diesel og kioskvarer og havde ingen værkstedsfunktioner.

Mod Niels Gyldings Gade var der opstillet et bomærkeskilt, udført som to sammenhængende søjler, hvorpå der var opsat 3 udhængsskilte, derudover var der et prisskilt og to kampagneskilte, det ene med reklame for Mobil smøreolie. Desuden 4 stk. fritstående ind- og udkørselspile og imod naboejendommen mod øst, var der tre flagstænger. Stern-båndet på baldakinen var hvid med røde skrå striber og alle skilte havde rød bund og hvid logo.

Arealet mellem overkørslerne fra gaden var udlagt som græsplæne, derudover var der ingen beplantning på anlægget.

Under baldakinen var der fem refuger, hver med en pumpe. På den ene var der desuden en betalingsterminal. Bag bygningen var der en diesel pumpe med betalingsterminal og pusleplads med olieskifter, støvsuger, vand og luft.

I 1995 blev Norsk Hydro og Texaco i Danmark sammenlagt og stationen på Horsens Havn skiltede i den forbindelse om til HydroTexaco.

I 2006 blev HydroTexaco solgt til den norske Reitan-gruppe, som omdøbte selskabet først til YX Energi A/S, siden til Uno-X. Endelig blev stationen i 2017 konverteret til Reitans nye koncept, Bonus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *