1985
DK benzin
Lyngerupvej 69
Lyngerup
Jægerspris

I 1980 sad de såkaldte syv søstre, Esso, BP, Shell, Mobil, Texaco, Gulf og Chevron, stadig solidt på det danske benzinmarked. Mindre danske selskaber, Brdr. Jansen, Stjerne-benzin, Uno-X, Haahr, Metax og OK, havde gennem tiden tilkæmpet sig en ikke ubetydelig markedsandel. Men det var altid sket på vilkår bestemt at markedets store spillere. I 1982 så et nyt dansk selskab dagens lys, navnet var DK-benzin og det var en gruppe benzinforhandlere der stod bag. Selskabet ville gøre op med de syv søstres greb om det danske marked og ikke mindst ikke mindst deres greb om benzinforhandlerne.

En af dem der konverterede stationen til DK-benzin var Erik Skovgaard Jacobsen. Hans tankstation lå i den lille landsby Lyngerup på vejen fra Frederikssund gennem Hornsherred til Kirke Sonnerup og var oprindeligt en Esso-station, opført sammen med det tilhørende værksted og beboelseshus af mekaniker Dion Hansen i 1960-61. Hansen havde drevet stationen indtil 1966, et par år senere havde Erik Skovgaard Jacobsen overtaget den. Et par år efter fotografiet blev taget købte Jens Voldby Nielsen anlægget, han nedlagde værkstedet og udvidede butikken. I 2006 skiltede anlægget om til OK.

På billedet fra midt-80erne, ses bygningen, der var opført som en typisk 1960er servicestation, en enetages bygning, tag med ensidigt fald men med facaderne til tre af siderne ført op over tagets niveau, således at bygningen fremstod som en kasse. Oprindeligt var bygningen malet i Essos farver, hvid med røde felter. Ved omskiltningen til DK-benzin var der på de røde felter opsat lyskasser med teksten autoværksted, din kiosk samt DK-logo. Over pumpeøen hang, over hver af de tre standere, skilte med DK-logo og oplysning om brændstofkvalitet (oktantal/diesel).  

Bilerne der holdt på pladsen da fotografiet blev taget var, fra venstre, en Opel Commodore A Coupé og ved siden af en Renault 10.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *