1977
Haahr
Dæmningen 23
Vejle

Efter at Aut. GM forhandler i Vejle, Malte Vestergaard havde flyttet sin forretning ud på Boulevarden, lå de tidligere værksteds- og udstillingsbygninger på Dæmningen ubenyttede hen. Efter et par år blev de nedbrudt og Haahr opførte et ganske iøjefaldende benzinsalgsanlæg på grunden. Det åbnede i 1977 og skilte sig ud fra de øvrige af tidens tankanlæg ved en udstrakt brug af teglsten, i modsætning til de sædvanlige, præfabrikerede jernbetonelementer.

3 pumpeøer var placeret diagonalt på forpladsen, således at adgangen hertil var ideel når man kom fra indkørslen. Forpladsen var overdækket af et skærmtag opført af ståldragere dækket af stålplader, men understøttet af murede søjler der sammen med en stern der var belagt med teglsten gav konstruktionen et markant udtryk. Vagtbygningen var opført i toetagers højde og var ligeledes beklædt med teglsten og havde facader der matchede skærmtagets udtryk med markante lodrette fremspring. Den høje vagtbygning, med dens vinduer med buet overkant og jernhegn mod Dæmningen, opsat mellem murede søjler hvorpå der var monteret lygter i gammel gadelygte-stil, gav hele anlægget et udtryk der ikke var ulig en kirkes. Et udtryk der understregedes af jernlågerne ved ind- og udkørslen, de opmurede blomsterkummer og pladsens brostensbelægning.

Haahr opkøbte flere omkringliggende grunde, med henblik på at opføre et indkøbscenter omkring tankstationen. Det blev dog aldrig realiseret. 

Norsk Hydro overtog i 1982 anlægget, de nedbrød vagtbygningen og opførte en mere traditionel butik og kontor-bygning. Stationen skiltede i 1997 om til HydroTexaco, inden den omkring fem år senere blev nedlagt. I dag er der parkeringsplads på arealet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *