1972
Uno-X
Viborgvej 12
Silkeborg

Maskinhandler Poul Bisgaard Jensen fik i 1962 tilladelse til at etablere benzinsalgsanlæg for Uno-X på Viborgvej 12. Han drev i forvejen handel og reparation med landbrugsmaskiner og traktorer fra adressen. Billedet er taget ca. 10 år senere. Viborgvej var en del af hovedvej 13, der gik fra Vejle over Silkeborg og Viborg til Støvring, lige syd for Aalborg.

Der var beboelse på 1. sal og udstillingslokale og kontor i stuen. På facaden hang skilte med teksten Reparation Landbrugsmaskiner Traktor samt reklame for diverse produkter bl.a. Castrol og Fiat.

Foran udstillingsbygningen, på forpadsen mellem pumpestanderne, ses en række af datidens mest solgte biler: Ford Taunus P3, Ford Cortina mk I, Volvo Amazon, Opel Rekord P2, Citroën GS og længst til højre en Renault 8. Forpladsen var oplyst af dobbeltarmaturer og bomærkestander og flag sørgede for at de passerende bilister blev orienteret om muligheden for at tanke billig bensin.

Senere skiftede ejendommen ejer, benzinsalget stoppede. Der blev dog stadig drevet autohandel fra bygningen.

I 2001 blev bygningen nedbrudt og et helt ny benzinsalgsanlæg opførtes på matriklen for HydroTexaco. Der skiltedes på et tidspunkt om til YX og i 2010 sluttes ringen da stationen konverteres til Uno-X automatstation. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *