1972
Texaco
Hjørnet af Østervoldgade og Nybrogade
Nyborg

Da Texaco og Socal (Standard Oil of California) fælles salgsselskab Caltex i 1967 blev reorganiseret, blev de fleste af deres danske tankstationer konverteret til Chevron, som var et af Socals varemærker. Men Texaco overtog nogle få af stationerne, da de reintroducerede mærket på det danske marked. En af dem var stationen på hjørnet af Østervoldgade og Nybrogade i Nyborg der åbnede i 1965. Den var opført som en Texaco-standardtype kaldet Matawan-type, efter byen i New Jersey hvor den første opførtes i 1964. Typen er kendetegnet ved en letgenkendelig tagprofil, med butiks- værksted- og skærmtage i forskelligt niveau og med trapezformet profil. Sammen med standardtypen havde Texaco introduceret et nyt sekskantet logo, man nedtonede brugen af den røde stjerne der hidtil havde været forbundet med Texas-virksomheden. Texaco var efter sigende nervøs for at stjernen skulle associere til den kommunistiske stjerne.  Hele konceptet var udarbejdet i et samarbejde mellem Texaco-ingeniøren James Robert Saunders og den industrielle designer Peter Müller-Munk.  

Fotografiet er taget fra Havnegade, der var en del af hovedvej 8 mod Fåborg, og bomærkestanderen kan ses herfra, skønt bilisterne skulle over voldgraven for at komme til tankstationen. Der var også en indkørsel fra Østervoldgade, også her var der en bomærkestander. Flag vajede med det nye Texaco-logo. Arealerne mellem indkørslerne var udlagt som græsplæner hvorpå der stod flagstænger med Texaco-vimpler og diverse skilte med reklame for Havoline motorolie samt annoncering af 9 øres prisnedsættelse.

På fotografiet skimtes en del biler, her i blandt en Volvo 210, en Morris Mascot og en Datsun 100A, som netop var introduceret på det europæiske marked. Yderst til højre en Volvo Amazon.

Texaco-tankstationen blev nedlagt i 1985.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *