1972
Mobil
Roskildevej 274
Rødovre

Mobil-stationen på hjørnet af Veronikavej og Roskildevej i Rødovre var oprindelig opført som KKKK-servicestation og salgsanlæg for generatorbrænde i 1944. I 1957 blev KKKKs benzinafdeling solgt til Mobil Oil og stationen på Roskildevej skiltede om. Bygningerne indeholdt da smøre- og vaskehal, kontor, wc og fyrrum. Der var to uoverdækkede pumpestandere placeret på en plads belagt med beton. Resten af arealet var asfalteret, undtaget de blomsterbede der udgjorde afgrænsningen mod vejene.

I starten af 1970erne vurderede Mobil at anlægget var utidssvarende og man ansøgte om at måtte nedbryde det for at opføre en ny, moderne servicestation. Med ansøgningen fulgte tegningerne over et projekt, som dog ikke blev realiseret helt som vist, men det viser at kreativiteten hos olieselskaberne var stor med hensyn til udformningen af fremtidens tankanlæg. Mobils visuelle tema, de cirkelrunde former, gik igen på både pumpestandere, lysarmatur og skærmtag. Det runde design-sprog blev anvendt af Mobil service stationer over hele verden i 1960erne og 1970erne. Det var udarbejdet af den amerikanske arkitekt Eliot Noyes.

I forbindelse med Shells opkøb af Mobil i 1987 nedlagdes stationen, hvorefter forskellige firmaer indrettede forretning i bygningerne. I dag er der Netto-marked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *