1968
Caltex
Flyvesandsvej 5
Otterup

På halvøen Agernæs på Nordfyn åbnede Jørgen Nielsen sidst i 1960erne autoværksted under navnet Agernæs Motorservice. Virksomheden havde til huse i en nyopført bygning beliggende på hjørnet af Tørresøvej og Flyvesandsvej. Bygningen var opført i letbeton og indeholdt værksted, lager, kontor og butik. To elektriske pumper og en hånddrevet, var opstillet på den grusbelagte plads foran bygningen. De var uoverdækkede, men dog oplyste fra en dobbelt lygtestander. En halvmåneformet græsplæne dannede afgrænsning mod Flyvesandsvej, hvorfra der var to indkørsler. Græsplænen var kantet med et lavt hegn fremstilet af birketræstammer. En Caltex-bomærkestander stod midt på græsplænen.

I 1967 enedes Texaco og Socal om at opløse Caltex-samarbejdet i Europa, joint-venture-selskabet fortsatte på markederne øst for Suez. Socal oprettede herefter Chevron Oil Europe. Chevron var et varemærke Socal har benyttet siden 1935. Texaco overtog Caltex i 12 europæiske lande, men i Danmark var det Chevron der overtog Caltex stationerne. 

Sidst i 1970erne opførtes en beboelseshus i forbindelse med autoværkstedet på Flyvesandsvej, nogle år senere ophørte benzinsalget og sidst i 80erne lukkede Agernæs Motorservice helt.

1968 – På fotografiet, taget inden der skiltedes om til Chevron, ses en rød Fiat 500 Furgoncino.

1968

1989

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *