1967
Gulf
Skanderborgvej 188
Korsholm
Foldby
Hinnerup

På landevejen Hadsten-Skanderborg, der hvor landevejen krydses af vejen fra Frijsenborg til Hinnerup, ligger bebyggelsen Korsholm. Her lå centralskole, andelsmejeri og købmandsforretning. Sidstnævnte indehavedes Svend Aage Jensen og foruden kolonialvarer solgte han også Gulf benzin. Butikken havde ligget ved krydset i mange år og havde haft benzin salg, i al fald siden krigen. Efterhånden som området blev tættere bebygget, steg Jensens omsætning, han udvidede butiksarealet og Gulf ofrede en bomærkestander med det netop introducerede, nye Gulf-logo. Logoet er siden blevet næsten ikonisk, ikke mindst i kraft af Gulf Oils sponsor-engagement i motorsport.

Købmandsbutikken var indrettet i Jensens bolig, ganske som det på den tid var normen for sådanne forretninger. Da tilbygningen mod nord blev opført i 1964, beklædte man butikkens facade med træ, måske for at give et mere ensartet udtryk. På denne træfacade var ophængt skilte med teksten KØBMAND SV. AA. JENSEN, samt et udhængende skilt med reklame for Jolly Cola der i de år oplevede sin storhedstid, med markedsandele på over 60 % af det danske colasalg.

To pumpestandere, en elektrisk og en mobil, hånddrevet pumpe med to-taks-benzin, samt et olieskab, placeret på et betonfundament foran butikken udgjorde sammen med bomærkestanderen og et skilt med reklame for Gulf Gas udstyret til tankstationen.

Svend Aage Jensen lukkede butikken i 1980, men havde flere år forinden indstillet benzinsalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *