1966
Gulf / Shell
Brovejen
Middelfart

1966
Foran iskioskerne yderst til venstre i billedet holdt to biler, en NSU Prinz med tagbagagebærer og solskærm – og er det en Toyota Crown yderst til venstre?

Der var mange cafeterier og kiosker på Brovejen mellem Middelfart og Lillebæltsbroen, fx cafeteria Æbleskivehuset, Karoline Kafeteriet og lige før broen lå Restaurant Broen med en imponerende udsigt ud over det ingeniørmæssige kunstværk Den gamle Lillebæltsbro udgjorde. Nok var der mange traktørsteder, hvor mennesker kunne blive beværtet, men bilerne savnede heller ikke muligheder for at blive serviceret. Tankstationerne lå som perler på en snor. Sidste mulighed for at tanke før Jylland var Gulf-stationen på Brovejen 421, 800 meter før brolandingen. 200 meter før Gulf, lå en Shell-station, på Brovejen 411. Begge anlæg var etableret i forbindelse med åbningen af Den gamle Lillebæltsbro og begge lukkede igen kort tid efter åbningen af den nye.

Ved Gulf kunne man også får lidt til ganen Man drev i forbindelse med benzinsalget også cafeteria ”Barbaren”, der bl.a. serverede grillkylling. Udenfor, i kioskerne, kunne man købe bøfsandwich, varme pølser eller en Diplom Is og slukke tørsten med en Jolly Cola eller en Kolding Most. Cafeteriet lå i en 2-etagers bygning, hvorfra et fladt skærmtag udgik og overdækkede de tre pumpestandere. Skærmtaget var kantet med en malet, orange stribe der fortsatte på bygningens facade. På skræmtaget stod en orange skive med teksten GULF.

Forpladsen var asfalteret, pladsen foran kioskerne var belagt med grus og ral. Brovejen, en del af hovedvej 1, var her oprindelig belagt med beton, men den ser ud til, i al fald delvis, at være blevet asfalteret på tidspunktet for fotograferingen.

Shell-tanken, der, som nævnt, lå blot 200 meter ad Brovejen mod Middelfart, lå på hjørnet af landevejen og Galsklintvej. Den bestod oprindelig af to små fritliggende lokaler med fælles tag således at der i mellem lokalerne var dannet et overdækket areal hvor pumpestanderne stod. På et tidspunkt blev det ene lokale nedbrudt og det andet udvidet. Endnu senere opførtes en helt ny stationsbygning med cafeteria. En moderne servicestation, med seks pumpestandere fordelt på to pumpeøer, den ene overdækket af et fladt skærmtag der udgik fra stationsbygningens flade tag. På den overdækkede pumpeø var der desuden en hånddrevet stander med knallertbenzin, på den anden ø var der en stander med en valse hvori man kunne vride sit vaskeskind. Der var to indkørsler, en fra hjørnet i T-krydset og en direkte fra landevejen. Her var der oplyste røde pile-skilte udført i acrylplast og en telefontavle hvor man opsatte registreringsnumre så bilister kunne se om der var telefonbesked til dem. Mod vejen var opsat skilte med reklamer for aktuelle tilbud og kampagner ligesom et banner var ophængt over den yderste pumpeø.

1956

1956

1970

1956

1970

1990

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *