1966
BP
Aalborgvej 21
Gug
Aalborg

1966
Bilerne på fotografiet er fra venstre Austin A35 lukket varevogn, Ford Taunus 12m P4, bag stationen skimtes en Sprite 400 campingvogn, VW transporter, Renault R4 varevogn og en Opel Rekord A.

BP-Servicestation med autoværksted opført på Aalborgvej 21 (i dag Gugvej 168) i Gug, sydøst for Aalborg i 1965. På det tidspunkt arbejdede Hans Jørgen Jensen som mekaniker hos Mikkel Andersen i Aalborg. Han søgte og fik stillingen som forpagter af stationen. Han blev på stationen i 5 år, hvorefter forskellige forpagtere drev anlægget frem til 1979 hvor Mogens Preuss overtog. Hans hustru overtog forpagtningen inden sønnen i 1995 blev bestyrer af virksomheden. Der var da skiltet om til Q8. I dag drives stationen som F24 automatanlæg.

Stationen var opført som BP standardtype tegnet af Bent Mould. Der var to pumpeøer, begge med to pumpestandere, den yderste var oplyst af to dobbelte lampestandere, øen nærmest butikken var oplyst af lysstofarmaturer ophængt under skærmtaget. Området omkring standerne var belagt med SF-sten. De to indkørsler fra Aalborgvej var også oplyst af lampestandere. Et BP-bomærke hang i en galge ud mod vejen, placeret i en halvmåne-formet græsplæne. Ved indkørslerne var opstillet grøn, gul og hvidmalede betonkegler.


Hans Jørgen Jensen til højre, overvåger to ansatte, Evan Mortensen og Henrik Tinglev, bære et nyindkøbt køleskab ind i frokoststuen. Bilen er en Opel Rekord P2 pickup, en version der kun blev produceret i Sydafrika og i Danmark. Billedet er dateret 1969 og der annonceres flittigt med påklistrede skilte i butikkens vinduer.


Ikke kun biler, motorcykeler og knalleter skal tankes. Pumpestanderne er fra Dansk Industri Syndikat A/S, DISA, der i midt-60erne leverede 85 % af standerne til de danske benzinstationer.

1965

1967

1997

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *