1965
Mobil
K.S. Kristensen A/S
Østergade 20
Esbjerg

Midt i 1960erne skiftede den autoriserede Ford-forhandler i Esbjerg, K.S. Kristensen A/S, benzinleverandør fra Gulf til Mobil. Forretningen lå på Østergade i centrum af byen, ikke langt fra Jernbanegade. Jernbanegade var gennemkørselsgade fra hovedvej 1 til Esbjerg Havn. Tankstationen lå i forbindelsen med forretningens øvrige aktiviteter: Biludstilling, reservedelslager, vulkanisørværksted, reparations og serviceværksted samt vask og smørehaller.

De tre pumpestandere stod under et halvtag der var understøttet af to stolper, alt opført i jernbeton. Fra halvtaget hang et Mobil-skilt, holderen til det gamle Gulf-skilt ses stadig på fotografiet.

Kristian Søren Kristensen havde mage års erfaring i autobranchen da han i 1946 overtog firmaet, der var grundlagt tilbage i 1921. Kristensen var uddannet vogn- og beslagsmed og havde siden 1911 været selvstændig i cykel- og autobranchen. Efter Den anden Verdenskrig overtog han Ford-forhandlingen i Esbjerg. I 1958 optog han sønnen Henning som kompagnon.

1931

1946
1947
1961

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *