1962
Shell
Perlestikkergade 28
Nakskov

På det mest trafikerede hjørne i Nakskov, lige over for Nakskov Dampmølle, på hjørnet af Rødbyvej og hovedvej 7 (Øster Boulevard/Maribovej) lå i 1962 en Shell Service Station. Den var opført i 1937 som afløsning for en tidligere tankstation, der havde ligget lidt længere fremme på pladsen, omtrent der hvor man på fotografiet kan ane kanten af et blomsterbed. I 1933 havde den tidligere automekaniker og kørerlærer Arthur Valbjørn overtaget stationen.

Anlægget bestod af to separate bygninger, butikken og en smørehal. Fra butikken udgik et halvtag med afrundede hjørner, det understøttedes af en meget kraftig rund stolpe. Ovenpå halvtaget, stod bogstaverne SHELL, både mod krydset og mod Øster Boulevard. Under taget stod to pumpestandere, en på hver side af stolpen. Yderligere to pumper stod i det bed, der afgrænsede forpladsen mod anlægget. Som yderligere afgrænsning var her opstillet et metal-he  gn. Der stod derudover to hånddrevne benzinpumper, en ved butikken og en ved smørehallen. Ved begge indkørsler stod to forholdsvis høje betonstolper med lysende Shell-kupler monteret på toppen. Der var tillige Shell-bomærkestandere mod begge gader. Pladsen under halvtaget var oplyst af lamper ophængt under taget, pladsen ved de uoverdækkede pumper oplystes fra en lygtepæl..

Under halvtaget holder på billedet, til venstre en Opel Olympia Rekord og to Mercedes-Benz’er.

Først i 1960erne gennemføres et gadegennembrud i kvarteret, hvorved Perlestikkergade føres igennem til Maribovej, derved forandres gadeforløbet på det areal hvor Shell-stationen lå og året efter fotografiet blev taget opførtes et helt nyt, endnu større anlæg ca. 50 m nordøst for det på billedet viste.

ca 1930

1956
ca 1950
1962

I 1962 var både Øster Boulevard og Rødbyvej stadig brostenbelagt
1972
1983
2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *