1962
Gulf
Farbrors Tank
Hovedvejen 11
Skrillinge
Middelfart

Farbrors Tank 1962.
Bag tankstationen holder en Volvo Viking lastbil med anhænger og ved huset en stor Buick. På landevejen passerer en Simca Aronde.

Omkring 1950 etablerede kørerlærer Jens Iver Nielsen en Gulf-tankstation på hovedvej 1 i Skrillinge, en lille by lidt uden for Middelfart. Den 13. januar 1953 solgte han stationen til Agnete Herskind, hvis ægtefælle Enevold Herskind var pensioneret tolder. Han havde været modstandsmand under krigen, da havde hans dæknavn været farbror, og deraf navnet Farbrors Tank.

I 1957 solgte Herskind stationen til Bernhard Øgendahl, der tidligere havde ernæret sig som eksportvognmand. Der kom rigtig mange af hans tidligere kolleger for at tanke på Farbrors Tank. Dengang var det ikke almindeligt at vognmændene selv havde tankanlæg. Hele forpladsen kunne være fyldt op med lastbiler, ligesom der kunne holde mange på pladsen bagved, som tidligere havde været campingplads.

Øgendahl drev Farbrors Tank indtil 1979, da han afhændede den til Kurt Nybro Jensen, der imidlertid lod den gå på tvangsauktion tre år senere. Da overtog Knud Erik Svendsen og hustruen Jytte, Bernhard Øgendahls datter, stationen. Efter at Farbrors Tank havde været lukket i godt et halv år, åbnede de igen i juli 1982 med Gulfs lavprismærke Nettos skilt på pumperne. Da Gulf blev overtaget af Kuwait Petroleum, blev tanken konverteret til Q8. I 1992 skiftede Svendsen benzin leverandør til Norsk Hydro, som skiltede om til HydroTexaco i 1995. Knud Erik Svendsen, der drev et dækværksted i tilknytning til tankanlægget, døde i 2009, men Jytte Svendsen ejer stadig stationen, der i dag drives som en Uno-X automatstation. Det er i øvrigt i dag den sidste tankstation før Den gamle Lillebæltsbro, i 1962 var der 10 stationer mellem Farbros Tank og broen.

Stationen ligger på nordsiden af landevejen og i 1962 var der på selve forpladsen fire pumpestandere, plus en dieselpumpe placeret i skellet til naboen mod vest. Et halvtag, understøttet af to kraftige stolper, udgik fra butiks- og værkstedsbygningen. Mellem forplads og landevejen var anlagt et blomsterbed med en lav betonstolpe i hver ende. Sammen med stolperne yderst på grunden, markerede de indkørslerne fra landevejen. Bag beboelseshuset var en smørehal.  Både forpladsen og området ved dieselstanderen var oplyst fra lygtepæle. Yderligere en lygtepæl stod ved den østlige kant af matriklen, den oplyste reklameskiltene. Ved siden af dem stod Gulf-bomærkestanderen.

1951
1957
1990

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *