1962
Gulf
Automobilforhandler P. Damsgaard
Ribevej 1
Varde

Servicestationen på Ribe-landevejen, hovedlandevej 11, i Varde blev etableret i 1939 af mekanikermester Poul Damsgaard. Efter krigen udvidede han forretningen med automobilhandel og opførte nye udstillingslokaler og servicestation. Han blev autoriseret SMC-forhandler og forretningskomplekset, der var opført i jernbeton og beliggende på arealet mellem Ribevej og Roustvej, blev i de efterfølgende år udvidet flere gange og omfattede foruden udstillingslokaler, kontor og personalefaciliteter også alm. reparationsværksted, reservedelslager, lokaler for opretnings- og malerarbejde og en Gulf-servicestation.

Under tankstationens kraftigt faldende skærmtag, stod tre elektriske pumpestandere og en hånddrevet pumpe til knallertbenzin. Taget var understøttet af en enkelt kraftig, rund jernbetonstolpe og pladsen var oplyst af lysstofarmaturer ophængt under skræmtaget. Gulfs bomærke, en stor orange skive, med teksten Gulf påført i blå versaler, var opsat på skærmtaget. I 1954 indførte Gulf deres ”New Look” servicestation-koncept: Den tagmonterede orange skive suppleredes med bogstaverne ”GULF” i blå porcelæn sammen med vandrette, blå porcelæns striber langs tagets kant.

Damsgaards værksted var kendt for at være ualmindelige grundige og værkstedet var uhyre rent. Når en vogn på en regnvejrsdag var kørt ind på værkstedet, kom en lærling og tørrede vogn og gulv inden arbejdet påbegyndtes. Sønnen Børge overtog forretningen. Benzinsalget ophørte i 1983 og automobilforretningen lukkede kort efter årtusindeskiftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *