1961
Veedol
Motel Egense
Kystvej 6
Storvorde

I 1961 genoptog man tidligere tiders færgesejlads over Limfjorden ved Hals-Egense i det nordøstlige hjørne af Himmerland. Det blev startskuddet til en udvikling der i løbet af få år resulterede i motel, flyveplads, sommerhuse, campingpladser og med tiden også en lystbådehavn. Med færgesejladsen kom en øget trafik mellem Vendsyssel og Himmerland og Svend Erik Jensen, der indtil da havde drevet købmandsforretning i Aalborg, fik ideen til at opførte et motel med tilhørende tankstation i umiddelbar nærhed af færgestedet.

Leverandør af benzin blev det amerikanske selskab Tidewater, der netop havde bygget raffinaderiet i Kalundborg og var begyndt at opbygge et landsdækkende salgsnet under deres handelsnavn Veedol. Motellet lå 100 meter fra vandkanten og umiddelbart syd for det, lå Veedol-tankstationen. Vejen sydpå gik mod Egense by, hvor den delte sig i vejene mod Aalborg og Hadsund. Fra vejen var der to overkørsler til tankstationens grusbelagte forplads, derforuden var der direkte adgang bag om ishuset til motellet. Området omkring de tre pumpestandere var belagt med beton. Det var ikke overdækket, men oplyst af et lysarmatur ophængt over standerne. Salgslokalet var indrettet i en lille bygning, opført i træ med tag med ensidigt fald, dør og udstillingsvindue mod pladsen. Mellem overkørslerne var anlagt en græsplæne hvor i var placeret Veedol-bomærke ophængt i en stander, udformet ikke ulig Shells bomærkestandere.

I 1965 udvidedes tankstationen med vaske og smørehal. Omkring ti år senere købte den daværende ejer af motellet, K.G. Nørgård, servicestationen, med henblik på at nedlægge den og indrette campingplads på området, da motellets værelseskapacitet af og til var for lille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *