1961
Uno X
Middelfartvej 139
Assenbølle
Vissenbjerg

I forbindelse med etableringen af et motel, anlagt i et tidligere farveri i Assenbølle på Midtfyn, opføreres også en tankstation. I de første par år leverede BP benzinen, men fra omkring 1961 var det Uno-X der kom og fyldte tankene.

Motel og tankstation lå direkte ud til hovedvej 1, omtrent midtvejs mellem Middelfart og Odense. Hovedbygningen var opført i 1955, den blev erhvervet og ombygget til motel omkring tre år senere. Bag bygningen var opført en række motelværelser i imiteret bindingsværk, rendyrket fynsk landlig idyl.

Der var opstillet to benzin-pumpestandere under et halvtag der udgik fra hovedbygningens facade. Taget var understøttet af fire jernstolper. Yderligere to pumpe-standere, en diesel og en benzin, var opstillet langs den mur der afgrænsede forpladsen mod hovedvejen.

Et Uno-X bomærke-skilt hang i en stander mellem muren og vejen.

Anlægget konverterede til Norsk Hydro da Uno-X blev solgt. Senere skiltede man om til HydroTexaco og i 1999 tilbage til Uno-X i forbindelse med at stationen blev automatiseret. Motellet var da for længst ophørt med at være i drift.

Uno-X var Grundlagt i 1958 af Peder Lysgaard og Johannes Jensen.  Lysgaard havde i et par år forpagtet en Gulf-station i Herning, desuden solgte han dæk og smøreolie en gros. Jensen havde en tæppefabrik. Han havde i en skuffe nogle navne udarbejdet af professor Jens Kruuse, Århus, beregnet til nye tæpper. Et af dem var Uno. En af Jensens ansatte (Knud Hansen, bogholder) foreslog at man tilføjede X. Sådan kom lavprisbenzinselskabet til at hedde Uno-X. Første leverance af billig, tysk benzin foregik lørdag d. 8. maj 1958 til tankanlæggene Jensen og Martinussen, Odinsgade, Herning og senere samme dag til Ove Klint, Esbjerg. Uno-X bensin var 3 øre billigere end listeprisen (88 øre). Uno-X solgte i starten kun 87 oktan. De syv søstre solgte både regular (80-82 okt.) og super (90-92 okt.). Efter Herning og Esbjerg kom hurtigt anlæg i Vejle, Kolding, Aarhus og Odense.

Uno-X logo var designet af Poul Gadegaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *