1960
Shell
Åsted Byvej 6
Åsted pr Durup

Bjarne Kirk købte i 1954 købmandsforretningen i Åsted i Nordsalling. Forretningen var grundlagt i starten af århundredet og havde haft benzinsalg siden 1926, fra 1955 også salg af gasolie (diesel).  Åsted var da en landsby med omkring 600 indbyggere, beliggende mellem Glyngøre og Branden Havn, der har færgeforbindelse til Fur. Kundekredsen har nok mestendels bestået af lokale.

Forretningen var indrettet i den ene ende af et beboelseshus, vinduerne var fyldt med udstillede kolonialvarer og på facaden var ophængt emaljeskilte med reklamer for nogle af de mange varer Kirk var leveringsdygtig i. Der var to elektriske pumpestandere placeret på hver deres fundament på fortovet foran butikken, med en mobil hånddrevet pumpe til knallertbenzin ved siden af. Det hele var oplyst af en lampestander.

Senere monteredes en baldakin ud over fortovet, ligesom butik og lager udbyggedes. I midten af 1994 indstilledes benzinsalget, købmandsforretning lukkede og ejendommen tilmeldes Oliebranchens Miljøpulje. I 1992 havde olieselskabernes samarbejdsorgan, Oliebranchens Fællesrepræsentation truffet aftale med en række offentlige myndigheder om at danne Oliebranchens Miljøpulje. Puljens formål var at undersøge og oprense forureninger på nedlagte benzinstationer.

1910

1955
1983
1996

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *