
I 1960erne lå der en tankstation på hver gadehjørne siger man. Her i krydset Engvej, Havnegade, Kildetoften, Vestergade i Fåborg er det faktisk rigtigt.
Den gennemgående trafik gik tidligere ind gennem Fåborgs middelalderlige gadesystem. Man ønskede, allerede før 2. verdenskrig, en ny forbindelsesvej fra Odensevej til havnen. Havnegade blev derfor forlænget til Kildetoften og en ny vej, Engvej, anlagt herfra og til Odensevej. Herved opstod krydset hvor de fire tankstationer lå. Både vejprojektet og boligbyggeriet, i det nye kvarter der opstod, udførtes med statsstøtte.
Nederst på fotografiet, var det VW-forhandleren fra Haarby, Alf Lehrmann der havde etableret en filial med tilhørende Mobil-benzinforhandling. Nord for den, lå Faaborg Automobilhandel, autoriseret GM og Esso-forhandler og over for den, på Engvej, lå mekaniker Birkemoses værksted med Gulf-tank. På hjørnet af Engvej og Vestergade havde Magnus Olesen sin Ford-forretning med tilhørende Shell-station. Olesen havde overtaget forretningen fem år tidligere og havde udover hovedsædet i Tarm, filialer i tre byer. Mellem Birkemoses værksted og Olesens anlæg lå en garage for rutebiler, det er bygningen med Dunlop-reklame. Af de fire tankstationer, er der i dag kun Esso-tanken tilbage, nu med Ingo-skilt på tankene.
Faaborg Automobilhandel var en filial af Assens Automobilhandel og var autoriseret GM og Esso-forhandler. Tanken havde to elektriske pumper monteret på en oval pumpeø overdækket af et ovalt skærmtag der var understøttet af to stolper. Faaborg Automobilhandel var etableret i 1939.
I 1960 var Folkevognen Danmarks mest solgte bil og Alf Lehrmann i Haarby, solgte så mange at han i 1958 åbnede en filial i Fåborg, sønnen Erik blev forretningsfører. På reservedelslageret ansatte man en ganske ung, nyuddannet lagerekspedient ved navn Richard Møller Nielsen. I sin fritid var han en yderst talentfuld fodboldspiller, han spillede i OBs striwede trøje og havde netop været på et tre måneders træningsophold i Arsenal og haft debut på A-landsholdet. Kort tid efter førte en skade dog til at han måtte droppe den aktive spillerkarriere, men han fortsatte som træner, en karriere der toppede da han stod i spidsen for det danske herre- A-landshold da de i 1992 vandt EM. Jobbet som lagerekspedient hos Lehrmann i Fåborg blev kortvarigt, han ville være selvstændig og overtog Odense-depotet for Svendborg Bryghus, siden hen blev han fuldtidsansat som fodboldtræner.
I starten af 1980erne anlagde man Fåborgs første rundkørsel i krydset.






