1960
Mobil
Autogaarden
Brovejen 187
Middelfart

Ejnar Jensen var handelsuddannet fra Herning Motor Co. Siden hen arbejdede han hos S. Pedersen & Co., Kolding, før han blev forretningsfører for Fehr & Co.’s , Assens-afdeling. I 1952 gik han sammen med Willy Andersen og etablerede selvstændig automobilhandel i Assens. I 1958 grundlagde han Autogaaden i Middelfart, der drev autoriseret SMC-forhandling (VW, Dodge, Rover og David Brown) og Mobil-servicestation. Forretningen lå på hjørnet af Norgesvej og Brovejen (hovedvej 1), 3 kilometer fra Lillebæltsbroen.

Anlægget bestod af to sammenbygede huse: En stor værkstedshal og en bygning med udstillingslokaler, kontor og reservedelslager. Bygningerne havde fælles facade ud mod Brovejen.

Udstillings- og kontorbygningen lå parallelt med vejen og havde VW-logo ophængt på gavlen. Bygningen havde sadeltag, hvorpå der mod Brovejen var monteret et skilt i fuld længde, med reklame for VW, Autogaarden, Mobil-service, Mobilgas og Mobiloil samt et Mobil-Pegasus-logo. I vinduerne var opsat reklame for VW. To pumpestandere placeret foran bygningen var til dels overdækket og oplyst af et kombineret lysarmatur og skærmtag. Også et olieskab var placeret på pumpeøen.

Der var indkørsel fra både Brovejen og Norgesvej og arealet mellem indkørslerne bestod af en græsplæne med en lav indhegning udført i hvidmalede jernrør monteret i små betonstolper. På græsplanen stod en flagstang med en Autogaarden-vimpel og en Mobilgas-bomærkestander.

Autogaarden lukkede i slutningen af 1980erne. Bygningerne er nu nedbrudt og et Rema 1000-supermarked har indtaget pladsen.


Et foto taget nogle år senere, skiltene var da udskiftet. En potentiel kunde var ude at prøvekøre en Ford Consul MkII. En Volvo Viking-tankvogn fra Kosangas er ved at blive tanket. Flere Folkevognsbobler holder ved gavlen, en enkelt med oval-bagrude og hvide dæksider, de andre med den nyere, større bagrude.
 
1960

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *