1960
Esso
Vesterbrogade 192
Frederiksberg
København

Under Den Anden Verdenskrig købte DDPA ejendommen beliggende Vesterbrogade 192 på Frederiksberg, med henblik på senere opførelse af en kombineret højt beboelses- og forretningsejendom i stil med Shell-huset. På grunden lå en stor, gammel villa med tilhørende have. Man etablerede i 1944 et midlertidigt benzinsalgsanlæg med salg af generatorbrænde. Man begyndte kort tid efter krigens ophør at undersøge mulighederne for opførsel af en ny bygning på matriklen.  På grund af tidens materialemangel blev planerne dog først realiseret i 1960. Da kunne man indvie en Esso Service Station der lå i stueetagen af et nyopført 6-etagers højhus, tegnet af arkitekterne Hauge & Kornerup-Bang. Fire pumper var opstillet i arkaden, yderligere to bagerst i etagen sammen med et olieskab. Butiksarealet lå til højre sammen med personales opholdsstue og kundetoiletter.  En separat bygning der lå bag etageejendommen, indeholdt vaske- og smørehal. På facaden mod gaden var opsat skilte med Esso Service og sloganet Ind til Esso. Et bomærkeskilt hang fra en udligger, der var direkte forankret i facademuren, fastholdt med barduner. I 1969 erstattedes de skilte med lysbånd i acryl med teksten Esso Servicecenter.

I 1960 udgjorde Vesterbrogade stadig en del af hovedlandevej 1, ud af København mod Roskilde. Sporvognslinierne 6 og 15 gik forbi.

I 1978 udvidede Esso butiksarealet, kun for at afhænde forretningen to år senere til Dansk Supermarked der indrettede en Netto-butik i den gamle tankstation.

Den gamle villa, der lå på adressen indtil 1960.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *