1959
BP
Møllevangsvej 2
Asserbo
Liseleje

Beliggende i krydset Liselejevej, Møllevangsvej, Nyvej, Melbyvej i Asserbo ved Liseleje, 4 km nord for Frederiksværk.

I den lille nordsjællandske turist og ferieby Asserbo, 4 km nord for Frederiksværk, etablerede Leander Nielsen i 1952 cykel- og autoværksted med tilhørende benzinsalg i 1952.Der var to overkørsler fra Møllevangsvej. Mellem overkørslenne var der et græsareal samt et skilt med ÅBEN.  På vejen ses helleanlæg i krydset , Nyvej- Melbyvej / Møllevangsvej- Liselejevej. Bag stationen gik Brødmosevej. Ved den østlige overkørsel stod en galge med bomærke, ligesom der i lighed med den anden overkørsel var en flagstang med en gul/grøn vimpel. Værksted og smørehal var sammenbygget med Nielsens beboelseshus. I forlængelse af smørehalen lå cykelværksted og butik. Sidstnævnte havde stort vinduesparti i det skråt afskårne hjørne. Værksted og butik var opført i gasbeton og dækket med eternit. På taget var monteret et oplyst BP-bomærke skilt, øverst på muren langs hele facaden var en bånd malet med teksten SMØRING, ASSERBO CYKELFORETNING, LEANDER NIELSEN, LISELEJE 416. På forpladsen under et lille skærmtag, var placeret to pumpestandere og luft-dispenser og papirrulle. Ved butikkens indgang stod knallertbenzin-pumpe olieskabe samt yderligere en pumpestander. På pladsen stod der flere skilte med reklame for BP produkter.

I 1960 blev antallet af pumpestandere på pumpeøen fordoblet, et større skræmtag anlagt, BP-galgen flyttet og butikkens areal udvidet.

I 1986 overtog Leanders søn Levy driften af anlægget. Han havde arbejdet på stationen stort set hele hans liv, så han kendte både arbejdet og kunderne. I 1988 skiltede han om til Q8 og i 1994 overdrog han driften af benzinstationen til Brian Vindfeldt. Levy selv forsatte på værkstedet, men stoppede med autoværksted til fordel for plæneklippere.

1957
1988

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *