1958
Shell
Sundbrovej 12
Vindeby
Tåsinge

Tæt på landvejen mellem færgelejerne i Vindeby og Vemmenæs anlagde Mekaniker Erik David Hansen i 1955 en Shell servicestation med værksted. I 1958 var stationen at betragte som en landevejstank, bebyggelsen i Vindeby var samlet omkring færgelejet, godt en kilometer nordpå, og der var åbent land omkring stationen.

Værksted og butik var typiske for 1950ernes nyopførte tankanlæg, kasseformede bygninger med fladt, papbelagt tag. Værkstedet havde to folde-porte i facaden mod forpladsen og store to store vinduer mod nord. Butiksfacaden mod forpladsen udgjordes udelukkende af glaspartier, i hvilken der var ophængt diverse skilte og plakater. Indgangen til butikken var i det hjørne der dannedes ved at butikken var fremskudt i forhold til værkstedet. Ved indgangen stod en pumpe med knallertbenzin. På butikkens tag var placeret et skilt med bogstaverne SHELL. Ved den sydligste af de to indkørsler stod en belyst bomærkestander. Mellem indkørslerne var der et rosenbed. Et stykke fra butikken stod en flagstang.  Der var en uoverdækket pumpeø med to elektriske pumper, oplyst af to lysstofarmaturer monteret i en stander.

På billedet ses ved butikken en Opel Rekord P1 Caravan med tagbagagebærer, afblændede bageste sideruder og gule nummerplader. Modellen blev lanceret i 1957, fotografiet er fra 1958, så det var en næsten ny varebil. Foran værkstedet, en lidt ældre Opel Olympia Rekord og fire andre mere eller mindre køreklare biler.

En barnevogn og tørresnor indikerer at der var beboelse i bygningen bag butikken.

Da Svendborgsundbroen i 1966 blev indviet blev landevejens forløb ændret, således at den nye vej til broen ramte den gamle landevej lige ud for Hansens tankstation.

Senere byggedes en stor værkstedshal nord for servicestationen og forretningen udvides med brugtvognshandel. Anlægget skiftede ejer flere gange, Willy ”Skrot” Kristensen og Bendt Stenner Rasmussen overtog i 1971 og solgte i 1996 til Peder Nielsen, som drev autohandel i 18 år på adressen. Benzinsalget ophørte i 1977.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *