1958
Esso
Motel La Tour
Randersvej 139
Aarhus

I 1954 købte Arkitekt J.K. Schmidt, Viby J, en grund ved Christiansbjerg Vandtårn på Randersvej i Aarhus af kommunen. Han havde i sinde at opføre et motel. I 1957 kunne han indvie det nye bygningskompleks, der foruden en fløj med motelværelser også bestod af en restaurant, garagebygning og en Esso servicestation. Lidt utraditionelt var alle bygninger opført med lette ydervægge; eternitplader monteret på et skelet af træ for motellets vedkomne, og jernbeton for restaurant og servicestatation.

Servicestationen bestod af benzinsalgsanlæg, værksted og kontor. De fire standere var fordelt på to pumpeøer, uoverdækket, men oplyst af Esso-paddehatte-lampestandere. Bygningen var med fladt, built-up-tag belagt med pap. Over baldakinen var et skilt med bogstaverne Esso Service. Et Esso-bomærkeskilt hang fra en galge placeret mellem to flagstænger med Esso-vimpler, mod Randersvej. To porte gav adgang til værkstedet. Store vinduespartier prydede facaden mod forpladsen og mod nord.

Da motellet og servicestationen blev bygget i 1957 var området ved vandtårnet præget af åbne landskaber. Umiddelbart nord for Esso-stationen afholdt man i årene 1957-59 hvert år det landsdækkende ungskue, der tiltrak rigtig mange mennesker. Også på selve motellet afholdt man bl.a. biludstillinger.

Motellet blev siden udvidet flere gange, i dag er det dog nedbrudt. Servicestationen er i dag en del af Cirkel K’s net af servicestationer. Ifølge lokalplanen for området skal der på grunden opførers et 95 meter højt beboelsestårn. Servicestation skal efter planen drives videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *