1956
Caltex
Jægerkroen
Gl. Køge Landevej
2635 Ishøj

Jægerkroen, der startede som en landevejskro i 1834 og lå der hvor Tranegilde Strandvej og Ishøj Strandvej mødes idag.

Ishøj Strand området var et øde stræk på en landevej, der ikke var særlig moderne. I 1935 blev Gammel Køge Landevej ført videre fra kroen som en moderne lige betonvej, lige bagved Jægerkroens beliggenhed, således at bagindgangen blev til hovedindgang. En yderst uheldig placering for Jægerkroen, gode råd var dyre. Som et spændende blikfang for de mange, der dagligt passerede vejen, etablerede Kay Sørensen ”Lille Søren” (kroværten) en krostue i form af en mølle på den anden side af den nye vej. Også benzinsalget blev flyttet her over. Der havde oprindeligt været et anlæg med en enkelt pumpe ved den gamle kro. Ligesom krostuen voksede ud af møllen, blev også benzinsalgsanlægget udvidet. I løbet af 1950erne blev de to pumper flyttet fra vejen, ind på pladsen syd for krostuen. Vagtbygningen blev erstattet af et værksted og der kom et Caltex skilt op mod landevejen. På fotografiet fra 1956 kan man se der var anlæg på begge sider af landevejen. Et mindre på øst-siden med to standere og en lillle vagtbygning og et Caltex skilt mod vejen. Den ene indkørsel var sammenfaldene med indkørslen til den oprindelige kro, der nu også drev motel: de små hytter man kan se til højre for den gamle tivoli-portal. Anlægget på vestsiden havde tre pumper fordelt på to fundamenter suppleret af et olieskab. På pladsen holdt adskillige køretøjer; cykler, vare- og personbiler foruden lastvogne, bl.a. en distributionsvogn fra Carlsberg. Værkstedsbygningen der lå vinkelret på landevejen eksisterer endnu, mens den anden, er erstattet af en ny stationsbygning der i dag forhandler Shell.

Helleanlægget der kan ses på landevejen, er anlagt i forbindelsen med krydset ved det nuværende Vejlebrovej-Ishøjvej-kryds.

Jægerkroen nedbrændte den 28. april 1975.

Kroen var under sin storhedstid forlystelsessted med brydning, dirttrack og kendt for møller, tivoliportal, musikpavilloner og isbjørne på taget.

I 1930 tog Kay Sørensen initiativet til bygningen af en Dirt track bane ved kroen.

1935
1935 – den oprindelige indgang til Jægerkroen.
1937– anlægget ved den nye landevej.
1939
1949
1953
1956

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *