1956
Esso
Munkebo Cykel- og Autoværksted
Fjordvej 82
Munkebo

Oluf Pedersen var indfødt Munkebajser, søn af cykelhandler Peder Oluf Pedersen, der havde et lille cykelværksted med benzinsalgsanlæg på Fjordvej i Munkebo. Sønnen overtog cykelhandlen og dertil hørende værksted i 1951. Værkstedet var i den bageste bygning, mens udstilling af cykler var indrettet i beboelsesbygningens stueetage, ud mod Fjordvej. En elektrisk pumpe var opstillet på en oval pumpeø, oplyst af en typisk Esso-paddehat-lampestander.

Fotografiet er taget i 1956. Senere samme år bekendtgjorde A.P. Møller at Odense Staalskibsværft skulle flyttes til Lindø, mindre end to kilometer nord for Munkebo. En beslutning der for altid forandrede den lille nordfynske landsby. I 1956 boede der i Munkebo ca. 400 personer der hovedsageligt ernærede sig ved landbrug og fiskeri, blot 10 år senere var antallet mere end tidoblet og hovederhvervet var industriarbejder. 

I 1956 var Fjordvej en del af landevejen mellem Odense og Kerteminde. Men pga. den stærkt øgede trafik som skibsværftet forårsagede, anlagde man en ny og større landevej syd for Fjordvej. Den blev dermed reduceret til bygade. Det så nu ikke ud til at genere Oluf Pedersens forretning. Gennem årene udvidede han værkstedet, i 1962 byggede han en ny værkstedshal. Det der var startet som et lille cykelværksted med lidt benzinsalg, var blevet et stort automobilværksted.

Benzinsalget ophørte i 1978. En model af huset kan ses i Munkebo Miniby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *