1955
Caltex
Frederiksborgvej 48
3200 Helsinge

Beliggende på Frederiksborgvej i Helsinge, på hjørnet hvor Ammendrupvej løber ud i denne. Frederiksborgvej var oprindelig den sydlige indfaldsvej til Helsinge fra Hillerød.

På adressen Frederiksborgvej 48 blev der etableret autoværksted med tilhørende vaskehal og bilhandel i 1940 og i 1955 udvidede man med Caltex benzinsalgsanlæg. På farve-luftfotografiet, der angiveligt er fra 1955, er anlægget netop taget i brug. Indehaveren Niels Andersen, var da autoriseret Ferguson forhandler. Forrest i billedet ses en lastbil på vej sydpå ad Frederiksborgvej, i baggrunden ses Ammendrupvej. Pladsen omkring anlægget var asfalteret undtaget omkring den oplyste pumpeø med de to standere. Ved den sydlige gavl holder en lastbil, Bedford, en personbil og et pat motorcykler, den ene med sidevogn.

Bygningen var indrettet med vaskehal og værksted i den sydlige, ét-etages del. Bygningen havde her fladt tag, hvorpå der er indrettet terrasse. I den nordlige 2-etagers del var der i stueetagen lager, fyrrum, kontor og udstilling. På 1. sal var der beboelse. Taget var belagt med asbest-skiffer.

Hele bygningen er hvid-malet, med et grønt bånd, hvorover der på mod syd er skiltet med CALTEX og mod øst CALTEX og AUTOMOBILER. På tagterrassen er monteret et skilt med Ferguson.

Der var to overkørsler mod Frederiksborgvej, mellem dem græs og tre flagstænger og fem lave, hvidmalede betonstolper. En oplyst bomærkestander af ”banjo-model” stod umiddelbart syd for den sydligste overkørsel. Mod nord var et skilt med Caltex MARFAK smøring.

Ganske kort tid efter farvefotografiet et taget, blev Niels Andersen autoriseret DKW forhandler. Senere skiftede forhandlingen til Reanult og endnu senere til Mitsubishi. Erna Andersen overtog forretningen i 1957, senere i kompagniskab med Hans Erik Larsen. I Slutningen af 1960erne skiltedes der om til Chevron, benzinsalget ophørte 1976.

I dag er der stadig automobilværksted og forhandling på adressen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *