1954
Esso
Harritslev Cykle & Autoværksted
Harritslevvej 43
Harritslev
Bogense

1954

Harritslev er beliggende få kilometer syd for Bogense, på landevejen til Odense. Her etablerede Peter Andersen i 1928 cykel og autoværksted med tilhørende benzinsalg. Værkstedet blev indrettet i en separat bygning der, ligesom beboelsen, var opført i 1917.

DDPA leverede benzinen. Endnu havde man i 1954 ikke udskiftet de hånddrevne pumper med elektriske, det skete dog få år efter. Landevejen var asfalteret, forpladsen ser ud til at være grusbelagt, undtaget et areal ved huset der har støbt betonbelægning. En enkelt port gav adgang til det ganske store værksted, ellers var facaden opfyldt af store glaspartier, med bl.a. udstilling af cykler og reservedele. På værkstedets mur mod forpladsen, var opsat adskillige emalje-skilte med reklame for diverse produkter fx Goodyear dæk, Kosangas, Hamlet Cykler og DOMI service. På fotografiet ses 5 personer stå på pladsen, heriblandt sandsynligvis Peter Andersen, de spejder efter luftfotografen Sylvest Jensens maskine. Ved huset holder en Nimbus motorcykel med sidevogn.

I 1960 anlagdes en omfartsvej syd for Harritslev og landevejstrafikkens strøgkunder forsvandt fra forretningen. Omkring samme tid afhændede Andersen anlægget, der førtes videre med værksted og benzinsalg til 1971. Herefter indrettedes der autolakeringsværksted. 

1939

1950

1958

4 kort fra teknisk undersøgelse 1999

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *