1953
Gulf
Frederiksberggade 21
Silkeborg

Ved udkørslen ad Horsens-landevejen fra Silkeborg lå i mange år en benzin-station på hjørnet af landevejen (Frederiksberggade) og Sanatorievej. En klassisk beliggenhed på en af byens store indfaldsveje. Indtil 1951 havde der ligget en Shell station. På grund af den udbredte boligmangel først i 1950’erne, nedbrød man den tankstation og opførte på grunden, af Arbejdernes Andelsboligforening, en 4-etagers beboelsesejendom, indrettet med butikker i stueetagen. I gavlen af den nye ejendom, indrettedes servicestation og i 1953 kunne forhandler Leo Høyer tanke Gulf-benzin i kundernes biler.

Ejendomskomplekset bestod af to bygninger, en med facade mod Frederiksberggade og en med facade mod Sanatorievej. Servicestationens kontor, lager og folkerum var indrettet i gavlen af bygningen mod Frederiksberggade og imellem de to bygninger var der smøre- og vaskehal. Et fladt jernbeton-halvtag med buet front, udgik fra gavlen og overdækkede hele området med pumpestanderne og portene til servicehallerne. Taget var understøttet af en enkelt stolpe og på undersiden var der monteret en række lysstofarmaturer. Servicestationens væg og halvtagets underside var pudset og hvidmalet. På vægen, lige under taget var monteret tre blå horisontale striber i hele stationen længde, kun afbrudt af skilte med teksten VASK og SMØRING. På taget var placeret et stort belyst GULF bomærke-skilt. Der var to pumpestandere, en på hver side af stolpen og ved døren til kontoret stod et skab (med form som en pumpestander) med motorolie. Arealet var belagt med betonfliser. Frederiksberggade var da stadig belagt med brosten, mens Sanatorievej var asfalteret.

I 1982 havde jordtankene nået den alder hvor de skulle graves op. Den daværende ejer Erik Broberg, havde på det tidspunkt haft stationen i omkring 10 år, han valgte at lukke stationen og flytte benzinsalget over gaden, hvor han i forvejen drev et værksted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *