1952
Esso
Thorvaldsensgade 29
Aarhus

Ved Ceres-bryggeriet, på hjørnet af Thorvaldssensgade og Vesterbrogade i Aarhus, anlagde DDPA i 1935 en Standard servicestation med tilhørende automobilforretning og værksted. Forretningen blev drevet af Tage Jensen der udover at drive servicestationen, havde forhandling af Rootes produkter: Hillman, Humber, Sunbeam-Talbot, Commer og Karrier. Senere fik han også Lloyd-biler i porteføljen.

Anlægget bredte sig over et stort areal. Selve benzin-salget foregik på hjørnet Thorvaldssensgade/Vesterbrogade, i krydset hvor Vesterbrogade deles i landevejene til Silkeborg og Viborg. Der var overdækket påfyldningsplads med dertilhørende vagtrum. Længere nede ad Thorvaldssensgade lå først vaskehal dernæst en toetagers bygning med smørehal i stueetagen og lejlighed på øverste etage. Hele bygningskomplekset afsluttedes mod Aarhus Å, med en værkstedbygning og en parkeringshal. Vagtbygningen ved benzinsalget var opført i jernbeton, de øvrige bygninger i pudset teglsten med tagpap-beklædt tag. Stadsarkitekten nævnte i sine bemærkninger til byggetilladelsen at hele projektet fremstod meget moderne i hele sin udformning.

På fotografiet fra starten af halvtresserne var Standard skiltene erstattet af Esso-skilte, ligesom de oprindelige, fine art deco-skilte med teksten vaskehal og smørehal, var udskiftet med mere tidssvarende skiltning.

I midten af tresserne ombygedes stationen i forbindelse med omlægning af Silkeborgvej og i 1978 overtog Vesterbro Motor Service værkstedet hvor de indrettede cykel og knallertværksted. Senere ophørte benzinsalget og i dag er der parkeringsplads for cykelforretningen på hjørnearealet. Hele området hvor servicestationen lå, indgår i en projekteret ny Aarhus-bydel der gradvist etableres på den gamle Ceres grund.

1935

1935
1935

1936
1956

1935

1964

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *