1950
Esso
Vulcan
Borgergade 109
Silkeborg

Den 13. december 1946 fik Julius Christensen næringsbrev som mekaniker og metalarbejder i Silkeborg. En lille måneds tid efter etablerede han, sammen med købmand Thorvald Dahl, automobilhandlen Vulcan. Virksomheden havde til huse i en nyopført bygning på Borgergade 109. Navnet Vulcan blev valgt, fordi stifterne anså det for passende at opkalde virksomheden efter den romerske mytologis gud for smedekunsten, ild og vulkaner.

Th. Dahl forestod primært bogholderi, køb og salg, mens Julius Christensen tog sig af værkstedet og det tekniske.

Servicestationen havde til huse i en to etagers ejendom med facade ud mod Borgergade, indfaldsvejen fra Viborg. Et firkantet skræmtag udgik fra bygningen, det var understøttet af fire stolper. Der var to hånddrevne pumpestandere og en oliebar. Mod fortovet afgrænses arealet af et blomsterbed.

Fra starten af 1947 havde Vulcan agentur for Austin, men i 1951 kom Volkswagen-forhandlingen til.

Efterhånden som salget af biler tog til, udvidedes forretningen med udstilling i nabohuset. Skræmtaget blev fjernet, nye elektriske pumper og et stor Esso-skilt mod gaden blev etableret. På fotografiet kan man se at Borgergade i 1959 stadig var brolagt.

Vulcan havde en Folkevogns-boble udstillet på et stativ af beton-piller. Den var uden motor og gearkasse. Der sad en dukke ved rattet.

Pladsforholdene på Borgergade blev for trange, og i 1965 købte firmaet en grund på Lillehøjvej, Først byggedes udstillings- og salgslokalerne, der blev taget i brug af salgsafdelingen i 1966. I begyndelsen af 1972 fulgte værkstedet efter, og alle funktioner blev nu samlet på samme sted.

BMW forhandler Jørgen Jacobsen rykkede ind i bygningerne på Borgergade og drev herfra autoforhandling og i nogle år også fortsat Esso servicestationen.

Alle bygninger blev nedbrudt omkring 2007.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *