1943
Shell
G. Tandrup Automobiler
Borgergade 59
Silkeborg

I 1937 havde Gunnar Tandrup etableret sig som automekaniker og benzinforhandler i Borgergade i Silkeborg. Han solgte Shell-benzin og ydede i begyndelsen Ford service, men blev snart autoriseret forhandler for Nordisk Dieselauto A/S som havde agenturerne for bl.a. Simca, Ferguson og Scania-Vabis.

På trods af gadens funktion som indfaldsvej fra Viborg blev Borgergade først asfalteret sidst i 1960erne.

I kælderen i huset havde man motorværksted, hvor man sleb krumtapper og borede cylindre samt reparerede pumper og dyser.

På værkstedsbygningen, hvis facade flugter med beboelseshuset, var der på væggene malet teksten Shell Service. To små skilte hang ud mod vejen: Ford Service og Autoværksted. Cykelsti, overkørsel og pladsen foran de tilbagetrukne værkstedsbygninger var alle asfalteret. Midt på pladsen stod den høje Shell-pumpe. Til højre for de tre værkstedsporte var opsat et Michelin-skilt på muren.

Senere indrettedes udstillingslokaler i værkstedsbygningen til venstre, som med tiden udvides til af fylde hele pladsen foran den store værkstedsbygning.

I 1962 optoges sønnen Niels Jørn som kompagnon og navnet på virksomheden ændredes til Dieselhuset A/S.

I 1977 flyttede virksomheden fra Borgergade til industrikvarteret ved Nordre Ringvej. Lokalerne i Borgergade ombyggedes til handelscenter med supermarked, tøjbutik og værtshus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *