1938
Standard
Graasten Automobilforretning
Slotsgade 26
Graasten

Slotsgade var en del af hovedvej 8 der gik fra Tønder, via Sønderborg og Mommark–Fåborg færgeruten, til Nyborg.

Tankejeren, mekaniker Christian Rasmussen havde flyttet tanken fra Slotsgade nr. 3 til den nyopførte stationsbygning i nr. 26. omkring 1930. Her havde han åben døgnet rundt. 1936/37 udvidedes med værksted og beboelse, så kunne Rasmussen også flytte sit motorcykle- og automobilværksted fra Slotsgade 3 hertil. Sønnen Hans overtog værksted og tank i 1945 mens Christian videreførte forretningen i nr. 3 som tobakskiosk. Hans udvidede tankstationen med smøre- og vaske hal, autoriseret forhandling af Ford og Nimbus, inden han i 1955 solgte virksomheden.

Da bygningen blev opført omkring 1930 var der kun et vagtrum med et lille udstillingsvindue mod påfyldningspladsen. Pladsen var overdækket af et halvtag der var understøttet af to stolper i hjørnerne. I 1936 udvidedes bygningen, der byggedes lejlighed på 1.sal og ny butikslokale samt vaske- og smørehal opførtes mod nord og værksted mod syd.

Bilen som ses til venstre på fotografiet var en, tilsyneladende uindregistreret, Cadillac og til højre en Nash Ambassador model 3580 med danskbygget cabriolet-karosseri fra ”Hjuler” J.H.Jensen i Højer, bilen tilhørte Dronning Alexandrine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *