1936
BP
Karup Kølvrå Brugsforening
Bredgade 5
Karup

Kantstenspumpe foran Karup Kølvrå Brugsforening, beliggende Bredgade 5, som var en del af landevejen Viborg-Herning. Tre årtier tidligere havde der kun været nogle få huse her. For at skabe vækst i området anlagde man i begyndelsen af århundredet jernbanen fra Herning til Viborg. Karup var den eneste station på banen der havde en mandlig stationsmester. De andre holdepladser blev passet af kvindelige ekspeditricer, derfor fik strækningen øgenavnet kone-banen.

I 1936 havde Jens Peter Kolby netop overtaget uddelerstillingen i Karup. Han havde arbejdet som kommis i brugsen siden 1928. I hans tid som uddeler havde brugsforeningen stigende omsætning og blev udvidet flere gange. I 1966 blev en helt ny forretningsbygning indviet. Den lå 8 meter tilbagetrukket i forhold til den gamle. Der indrettedes p-plads til 6-7 biler på de 8 meter. Kolby fratrådte som uddeler i 1969.

På fotografiet var der placeret en elektrisk pumpe på hjørnet af Bredgade og Engholmvej. Den havde en BP kuppel i farverne sort/hvid, monteret på toppen, kuplen udskiftes senere til en gul/grøn. På et tidspunkt, sandsynligvis engang i 1950erne, flyttes pumpestanderen 10-15 meter mod nord, men stadig stående ved kantstenen. Her stod den endnu den førte tid efter den nye bygning var taget i brug, men benzinsalget ophørte i 1970.

På fotografiet fra 1930erne er der ingen biler, hvorimod der på 70er fotoet ses en række at tiden populære vogne i det midtjyske: Opel Rekord P2 og P1, Ford Consul, Ford Cortina, VW 1500.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *