
Rutebilstationen i Aarhus lå indtil 1930 i Rosengade, men det år indviedes en ny rutebilstation tegnet af arkitekt Wilhelm Kleemann. Den nye rutebilstation var på den tid Nordeuropas største og lå på Amtmandstoften i den trekant der udgjordes af Fredensgade, Sønder Allé og Banegårdsgade tæt på hovedbanegården. På pladsen var der foruden rutebilstation også automobilforhandler (De Forenede Automobilfabrikker, Triangel og Fiat) værksted, frisørsalon, tobakskiosk og to benzinstationer. I trekantens vestlige hjørne, ud mod Spanien, der indtil ringgade-projektet var fuldt gennemført i 1938, var hovedfærdselsåren gennem Aarhus, lå den viste Standard-station. Den var opført i 1930 af DDPA som Pratt-station, blev så sammen med de øvrige DDPA-anlæg i 1931 skiltet om til Standard og i 1939 til Esso.
Stationen var opført i den, i 1930erne for tankstationer meget anvendte, arkitektoniske stilart, kaldet tempel. Den er kendetegnet ved mere detaljeret udsmykning og sine kapitaler der understøttede skærmtaget således det mindede om et antikt tempel. Dette anlæg har ikke mindre end 13 søjler, foruden den meget kraftige kegleformede og ornamenterede, midt i facaden. Set vinkelret på facaden syntes den at forsætte op gennem taget for at afsluttes som en akroterion-lignende udsmykning.
Både Sønder Allé og påfyldningsområdet var belagt med brosten.
Tankstationen blev nedbrudt i forbindelse med at rutebilstationen blev ombygget i 1954 og efterfølgende var der kun én benzinstation på pladsen, nemlig BP-tanken på hjørnet af Banegårdsgade og Fredensgade.














