1934
Standard
Motorcentralen
Vesterbro 20
Aalborg

1934 –
Påfyldningsarealet var overdækket af et fladt tag, understøttet af fem søjler. Et stort Standard-logo var placeret på taget ud mod Vesterbro. Pladsen var oplyst af lamper ophængt under halvtaget. Der var to pumpestandere og en oliebar. Der var salgslokale i Aldershaabs nederste etage.

På det gamle Vesterbro i Aalborg lå en gammel lystejendom, Aldershaab, hvor man i venstre sidelænge drev Café Aldershaab. Kun ejendommens hovedbygning bevaredes efter Vesterbros omlægning og på grunden hvor caféen havde ligget opførte Motor Centralen en servicestation.  Lige nord for Aldershaab opførte Motorcentralen et af de første nye huse på det nye Vesterbro. Arkitekt var Carlo Odgaard. Han var i øvrigt svigersøn til byens borgmester, sikkert ikke uden betydning når der skulle vælges arkitekt. Han må betegnes som ophavsmand til Vesterbrokonceptet, der gav retningslinier til de enkelte bygningers udformning set i relation til det samlede gadebillede.

Motorcentralens indehaver Marinus Pedersen havde foruden reparationsværksted og salg af benzin og automobiltilbehør også forhandling af GM, Bedford, Opel, Pontiac og Vauxhall. Der var udstillingslokaler i stueetagen på den nye bygning. Sønnen Egon overtog virksomheden i 1957, da forhandlede man Nordisk Diesel (bl.a. Standard biler, Lambretta scootere og Ferguson traktorer) og servicestationen havde skiltet om til Esso. I 1966 overtog Mobil Oil servicestationen.

I 1999 opførtes en 5 etagers kombineret forretning- og beboelsesejendom på Vesterbro 20. Den er sammenbyget med den gamle Motorcentralen i nr. 22-24.

I 1931 havde Standard Oil ændret navnet på deres benzin-varemærke. Hidtil havde de haft forskellige navne i de Europæiske lande.

1968

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *