1932
Standard
Bygaardsstræde
Køge

På hjørnet af Bygaardstræde og Iver Huidtfeldtsvej i Køge lå denne Standard tankstation. Der var tre pumpestandere, to røde til Standard og Rekord kvaliteterne og en sølv-farvet til ethyl-blandet Esso-benzin, der solgtes til en pris af 29 øre pr. liter.

Ved indkørslerne, både til venstre fra Bygaardstræde og til højre fra Iver Huidtfeldtsvej, var placeret søjler udformet som pumpestandere med kuppel-lamper i toppen. Pladsen afgrænses mod begge de brolagte gaders fortove med metal-flet hegn. Yderst til venstre på pladsen, var en velassorteret oliebar. Til højre en vaskehal. I baggrunden er en bil ved at blive serviceret på en lift. Det foregik under åben himmel. Påfyldningpladsen var overdækket af et sadel-halvtag monteret på en trækonstruktion med en stolpe i hvert hjørne. Der var opsat skilte på tilstødende mur og hus, samt på  halvtagets gavl. Mod vejen vajer et flag med Standard logo.

I 1937 blev al kørende trafik gennem Rådhusporten forbudt, på grund af den stigende gennemkørende trafik i Nørregade.

Bilens udbredelse gav folk mulighed for at bosætte sig i et større afstand fra deres arbejdsplads. Det er derfor paradoksalt at netop tankstationsejere ofte var nødsaget til at have bopæl i tilknytning til stationen, som det var tilfældet på dette anlæg.

Tankstationen på hjørnet af Bygaardstræde og Iver Huidtfeldtsvej blev i 1969 opkøbt af Køge kommune som led i en ny byplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *