
I forbindelse med anlægget af den nye bro over Limfjorden foretog man i begyndelsen af 1930erne et gigantisk gadegennembrud i Aalborg. Man skabte en helt ny gennemkørselsfærdselsåre, Vesterbro. Gamle huse lev revet ned og nye opført. Selve vejbanen blev hævet og forløbet ændret. Et helt nyt kvarter var resultatet. Størstedelen af de nye bebyggelser var tegnet under inspiration af tidens moderne arkitekturstil funktionalismen, flere af den lokale mester Carlo Odgaard. Da man nedbrød bygningerne i trekanten mellem jernbanen, Stengade og det nye Vesterbro havde man først tænkt sig området som en parkeringsplads, men da rutebilerne hidtil havde været spredt over mange forskellige holdepladser, opstod tanken om en ny rutebilstation. Den nye rutebilstation åbnede i 1932, den var tegnet af Odgaard og Klemann og var efter datidens forhold en yderst moderne station. Indeholdende administrationslokaler, restaurationslokaler, butikker og barbersalon, ventesal, pakhus mv.
Ved indkørslen til den nye rutebilstation, lige ved restaurationen ”Søren og Valborg”, anlagde man en tankstation, med salg af Shell-benzin. Der havde indtil da været Shell-tanke på selve Vesterbro, umiddelbart ved indkørslen til Stengade. De to pumper var opsat ved en mindre vagtbygning, med karakteristiske runde vinduer der sammen med det flade tag og den i øvrigt enkle og elegante bygning, gav et stringent udtryk.
Efter 1961, da rutebilerne flyttede til en ny rutebilstation ved Jyllandsgade, blev der indrettet tegnestue i de tidligere restaurationslokaler til projektering af Kommunehospitalets store udvidelse. I rutebilstationsbygningen, kendt som ”Paddehatten”, var der i godsekspeditionen og kælderen derunder, indrettet hhv. hospitalets oplagsrum, maskin- og snedkerværksted. Alt som midlertidig foranstaltning. Senere blev der alkoholklinik og høreklinik indtil bygningen blev jævnet med jorden i 1977 og arealet omdannet til parkeringspladser.







