1931
Shell
Fehr & Co
Slotsgade 21
Odense

I fynboernes fælles hukommelse hænger navnet Fehr uløseligt sammen med bilmærket Ford. Virksomheden Fehr & Co. var grundlagt i 1926 da det nyetablerede aktieselskab overtog Ford-forhandlingen efter Fred. Rasmussen & Co. i Odense. Fred. Rasmussens øvrige aktiviteter forsatte, herunder forhandling af NSU cykler, motorcykler og senere biler. Grundlæggeren af Fehr & Co., Viggo Fehr Jensen, stod selv for den mest i øjenfaldende markedsføring af sine produkter. Han blev således allerede i 1926 ved retten i Nyborg dømt for at have solgt benzin uden næringsbrev. Så var alle klar over hvor benzin skulle købes. Fehr var inkarneret rytter og hesteejer og vandt gang på gang store løb på Galop-banen. Han var ungkarl og desuden en af de få danskere, der havde flyvercertifikat, man kan nærmest sammenligne Fehr med Simon Spies, han så gerne sit navn i avisen hver dag.

Viggo Fehr brugte dog tiden på andet end tant og fjas. Han var først og fremmest en initiativrig forretningsmand. Allerede i 1927 åbnede Fehr en filial i Ringe, i 1934 en filial i Assens, og Kerteminde fulgte efter i 1937. Fehr havde godt fat i markedet. I 1932 var 52 procent af samtlige nyindregistrerede biler på Fyn Ford-vogne. Forretningen flyttes i 1935 over på den anden side af Slotsgade. I 1988 flyttede de forretningen ud på Svendborgvej i det sydlige Odense. Virksomheden blev i 2003 solgt til Autohuset Vestergaard.


Der var i området omkring virksomheden i Slotsgade flere gadegennembrud. Slotsgade hed indtil 1929 Over Bækken. Den skiftede navn i forbindelse med den blev brudt igennem til Kongensgade. Klostervej førtes i 1956 igennem til Slotsgade, over pladsen hvor servicestationen i nr. 21 lå. Tankstationen flyttes derfor til nyopført værkstedsbygning på Klostervej, efter datidens avisomtaler, nordens mest moderne, med parkering til ca. 25 biler på taget. Bygningen var tegnet af arkitekt Vagn O. Kyed. Det var nu Mobilgas-benzin der blev solgt. Det amerikanske selskab Socony Mobil Oil Company (tidligere kendt som Vacuum Oil Company) havde hidtil i Danmark koncentreret sig om smøreolie, men gik nu ind på benzinmarkedet og opbyggede i de kommende år et landsdækkende net at servicestationer.

Fehr & Co overtog forhandlingen af Ford efter Fred. Rasmussen.

ca 1935
I 1941 hilste Viggo Fehr i sin egenskab af jockey på Kong Christian X.
1951
I 1956 indviedes den nye Mobilgas tankstation.
1960
1962
1931
Firmaet Fred. Rasmussen forsatte, efter at have solgt Ford-agenturet til Fehr, med forhandling af NSU cykler, biler og motorcykler. Her en reklame på samme bygning som ses på fotografiet af Shell-stationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *