1931
Pratt
Stationspladsen 4
Haslev

Uden for Ulrichs forretning i Haslev var opstillet en del cykler og et enkelt hestetrukket køretøj har også fundet vej til stationspladsen, men ingen biler. Sammenbygget med isenkram og kolonialforretningen var Jernbanehotellet

Carl Julius Ulrich grundlagde i 1870 en købmandsforretning lige over for jernbanestationen i Haslev. Hans virksomhed voksede hurtigt og omfattede udover købmandshandel med kro og rejsestald også grovvarehandel, elektricitetsværk, mejeri, landbrug med svineeksport og teglværksdrift. Ulrichs virketrang og sans for en god forretning fik stor betydning for Haslevs udvikling. I 1898 omdannedes hans efterhånden anselige forretning til et aktieselskab under navnet Carl J. Ulrich & Søn A/S. Det var sikkert ikke nogen overraskelse for byens borgere at DDPA valgte at anlægge benzinpumper ud for netop Ulrichs forrentning i begyndelsen af 1920erne. Der var to pumper, én til hver af de to lagerførte kvaliteter; Pratt og Rekord.

Først i 1960erne var standeren udskiftet til en nyere, der var kun en, men den var stadig placeret ved kantstenen. Nu er der flere biler end cykler på pladsen foran Carl J. Ulrich & Søn A/S. Pumpen blev nedlagt få år efter dette billede blev taget.

Varemærket Pratt havde navn efter et stort raffinaderi i New York, som Standard Oil havde opkøbt i 1874: Pratt & Co.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *