1930
DDPA
Grønningvej 2
Roslev

På Salling, i krydset hvor landevejen Skive-Branden, krydser Grønningvej, lå tidligere en kolonial- og isenkramforretning, grundlagt i 1925 af købmand Bigum. Han solgte forretningen til købmand Marius Korsgaard omkring 1928, som etablerede benzinsalgsanlæg et par år senere.

Korsgaard solgte forretningen i 1962 til Svend Erik Christensen. Han lukkede kolonialforretningen og benzinsalg i 1967, grovvaredelen førtes videre til 1971, hvor den solgtes til Skive Korn- og Foderstofforretning, der havde lager i bygningen til omkring 1976. 

Fotografiet er fra omkring 1930, kort tid efter benzinpumpen var opsat. Bygningen fremstår som en typisk landsbykøbmandsforretning fra den tid, med emaljeskilte for OMA og Elefant margarine, reklame for Persil vaskepulver og en del af varesortimentet flot udstillet i vinduet. Foran butikken, mod landevejen, var DDPA-pumpen og en en olietønde opstillet. Literprisen, 26 øre, fremgår af skiltet på pumpen.

På luftfotografiet fra 1965 er bagbutikken forlænget og der er opført stort foderstoflager, landevejen er asfalteret. En Volvo Amazon holder foran bagbutikken mens en bil af ukendt fabrikat er ude at botanisere i kornmarken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *