1929
Shell
Jernbanegade/Storegade
Ølgod

Et kik ned ad Jernbanegade i Ølgod, benzintanken var, som sædvanlig, placeret ved kantstenen. En enlig bil (Ford T) har lige tanket, men ellers benyttedes gaden kun af hestekøretøjer og en enkelt lille fodgænger. Kontor og lager af olie var indrettet i huset, i den ene ende af en hjørneejendom hvori der var købmandsforretning. På facaden var opsat skilte med reklame for Gargoyle motorolie, Ford service og et skilt med teksten Olie og Benzin. Til højre for indgangsdøren var placeret en Shell-motorolie beholder med håndpumpe. Senere flyttede tanken over på den anden siden af Jernbanegade, der etableredes autoværksted og autoforhandling (GM og Saab), som i mange år, fra 1936 og frem til 1970erne blev drevet af Harry Hansen under navnet Ølgod Autoservice. Benzinhandelen indstilledes i 1973.

Ølgod ligger i Sydvestjylland, i 1929 var jernbanen den vigtigste transportforbindelse til omverdenen.  Ingen hovedvej gik forbi Ølgod.

Lidt længere nede af Jernbanegade ligger jernbanestationen hvorfra byens daværende omkring 1500 indbyggere kunne tage med tog på den jyske længdebane Struer-Esbjerg.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *