1923
DDPA
Langelands Automobilforretning
Ahlefeldtsgade 6
Rudkøbing

DDPAs net af tankstationer blev hurtigt landsdækkende. Her er en kantstenspumpe uden for Langelands Automobilforretning, beliggende i  Ahlefeldtsgade 6, Rudkøbing. Bygningen som husede automobilforretningen var en del af et fabrikskompleks, hvor man på den tid fabrikerede bådmotorer. Fabrikken blev revet ned i 2012.

Benzinpumpen er den velkendte G&B (Gilbert & Barker), udstyret med globe med teksten ”Benzin” og DDPAs logo på maven. Den ser ud til at være placeret på den brostensbelagte gade.

Rudkøbing er den største by på Langeland og havde dengang regelmæssig dampskibsforbindelse med bl.a. København og Svendborg, ligesom den var hovedstation for Langelandsbanen. Først i 1962 blev øen landfast med Tåsinge, som så igen blev landfast med Fyn fire år senere.

Langelands Automobilforretning var grundlagt i 1921 af Hans Peter Otto Larsen indehaveren af Langelands Kobindselsfabrik. Forretningen var fra starten autoriseret Ford forhandler.  Foruden benzin- og automobilforretningen drev Larsen fra 1932 en Zonen Redningsstation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *