1921
Shell
Hotel Dania
Torvet 5
Silkeborg

Mange hoteller fik anlagt en benzinpumpe, for at kunne tilfredsstille de rejsende der ankom i bil. Et af de første var Hotel Dania i Silkeborg der allerede først i 1920erne forhandlede Shell-benzin. Hotellet var beliggende på byens torv, her mødtes landevejene fra Herning, Viborg, Randers, Aarhus og Horsens

På fotografiet ses hotelkarlen ved at tanke en bil. I baggrunden ses et selskab ankomme til hotellet i bil. Pumpen var placeret under åben himmel på pladsen foran hotelbygningen, helt uden afskærmning. Den var i brug til en gang op 1950erne.

Hotellet er grundlagt i 1848 af Jens Heegaard Grabow,. Det var da, kun fire år siden papirfabrikant Michael Drewsen havde sat gang i papirfabrikkens store svinghjul og dermed i byens udvikling. 

Digteren og forfatteren H.C. Andersen var én af de første besøgende på Hotel Dania. Det var her, byens gæster boede, og det var her, vigtige beslutninger blev truffet. Det er byens hotel, der altid har været der, og som i dag også er byens ældste virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *