1921
DPPA
Snoghøj

DDPA Standard stationen omkring 1920. Det er en ung Knud Sørensen der tanker en HGF. Bemærk FDM skiltet og håndpumperne på olietønderne. Bygningen er af træ.

I 1921 drev Knud Sørensen (senere kendt som ”Søren-Lillebælt”) sammen med Frederik Pade et lille autoværksted ved færgelejet ved Snoghøj. I forbindelse med de årlige tilbagevendende Fanø-motorløb fik de den idé at etablere en benzintank på havnen. Indtil da, havde man kunnet købe benzin af personalet på færgen. Pumpen blev placeret ved færgelejet, et stykke fra værkstedet. Derfor havde de monteret et gammeldags bilhorn med gummibold på tanken. Så snart en kunde båttede i hornet, sprang de på cyklen og susede ned og fyldte op. Dengang var autoværkstedernes omsætning højst i weekenden, på en udflugtssøndag kunne man have op mod 20 lapninger. Da broen stod færdig i 1935 flyttede Sørensen til en nybygget, moderne servicestation oppe på den nye Snoghøj Landevej. Her nød han godt af den stadig stigende trafik over Lillebælt. I de sidste år inden broen, krydsede 70.000 køretøjer Lillebælt, 35 år senere var tallet 6 mill. I 1991 blev benzinsalget indstillet, men der er stadig autoværksted på adressen.

Første benzintank ved færgelejet i Snoghøj 1921.

Esso stationen på Kolding Landevej i 1963.

I årene op mod indvielsen af den gamle Lillebæltsbro lejede Sørensen en mark som han indrettede til parkeringsplads. I de år var der i sommerweekenderne sort af mennesker der lagde søndagsudflugten om af Snoghøj for at følge bygningen af broen. Specielt når de store sænkekasser blev søsat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *