
Allerede i 1915 ansøgte det lille benzin-grossererfirma Brdr. Jansen magistraten om tilladelse til at etablere en benzinstation med medgravet tank. Det blev dog afslået og vi skal helt frem til 1920 før den første tankstation efter amerikansk mønster åbner i Danmark. Det var Valdemar Nielsen der stod for opførslen, ifølge et interview i Benzin Tanken (DSC00014) 15 år senere, uden først at spørge om tilladelse. Benzinen kom fra Det Danske Petroleums Aktieselskab (DDPA).

Valdemar Nielsen har en aktiv herre, han havde i 26 år turneret verden rundt som cirkusartist, inden han som slog sig ned som tankstationsejer. Han åbnede hurtig et par benzinanlæg mere, en ved Trianglen og en på Roskildevej ved Damhussøen, alle med forhandling af DDPA-benzin. Foruden benzin forhandlede han automobilkarrosserier fra Viby-karrosserifabrik. Senere blev han også forhandler af Chevrolet. Desuden underviste, bl.a. politiet, i Jiu Jitsu og i 1934 åbnede han biografen Rio Bio i Rødovre. Han drev biografen frem til hans død 10 år senere.

På billedet ses de to karakteristiske røde Gilbert & Barker hånd-drevne pumper. Udover benzin forhandles olie (Gargoyle og Rascino) og autogummi (Kurant). Forretningen er udført som et lille bindingsværkshus med sadeltag. Et halvtag dækker pladsen foran bygningen således kan kunderne få tanket deres køretøj i ly for regnen. Anlægget var opført i samme område som KACs Shelltank, på det gamle banegårdsterræn, der hvor den overdækkede bazargade Trommesalen, i folkemunde kendt som Flueøjnene, førte ud i Gl. Kongevej. Alle forretninger havde same postadresse: Gl. Kongevej 4.

Det lille fotografi er taget langt senere, formodentlig først i 1930erne, Vald. Nielsens DDPA-tank er flyttet omkring hjørnet til Vestre Farimagsgade man har dog en henvisning til tanken ved dens tidligere placering. Til venstre ses en Shell-tank, det kunne meget vel være KACs. I baggrunden ses Sct. Jørgens Sø og filter-bassinerne. Det var i terrænet at automobilforhandler Svend Aage Hasselstrøm (kendt som Edderkoppen) og hans makker møbelhandler Johannes Linde slog deres folder under og efter Den anden Verdenskrig.



